Deze testimonial ontvingen we van Elaine. Ze gaf ons toestemming haar verhaal op onze site te publiceren. Lees hier haar verhaal over haar globus klachten.

Help een brok in mijn keel.

Een persoonlijk verhaal over globus klachten

Lieve allemaal,

Wat een bizarre tijd hè? Het treft ons allemaal. Op nummer 1 onze gezondheid met voor veel mensen door het verschrikkelijke virus. Ik wil met dit bericht ook een ander onderwerp aanscherpen. Zo’n 6 weken geleden toen deze Corona ellende begon kreeg ik iets raars. Ik ben altijd al een persoon geweest die van dit soort rampen echt de kriebels krijgt en gelukkig is dit zelden maar nu trof het de hele wereld. Dit beangstigde mij zodanig dat ik allerlei vage rare klachten kreeg. Het begon met een jawel brok in mijn keel. Misschien kennen jullie het moment wel wanneer je emotioneel word en die brok in je keel kunt voelen. Dit had ik en dus constant. Verschrikkelijk. Ik ben iemand die altijd erg de focus heeft op het lichaam. Ik ben dan ook voedingsconsulent dus het is niet gek maar soms beangstigd dit mij ook vooral nu met dit virus.

Laat het nou net zo zijn dat dat brok in de keel gevoel en het mentale prima hand in hand gaan. Ik ging zoeken op ja idd heel dom, het internet. Achteraf ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Ik kwam na wat zoek werk op de naam globus gevoel oftewel globus sensatie. Even wat termen, een brok in de keel voelen, het naar de keel gegrepen voelen, pijn in de keel/hals, hyperventilatie, ik had het allemaal. Oké dacht ik en nu?

Ik kwam bij Liselotte terecht die mij meteen op mijn gemak stelde. Iets wat erg belangrijk is bij het globus gevoel. Ik kreeg meteen oefeningen om te doen en erg fijn want dit was voor acute pijn wat mij erg hielp. We weten allemaal hoe dierbaar ons weekend is maar toen ik op een zondag echt niet meer wist wat ik moest doen had ik een berichtje gestuurd en ik mocht kwartier later al bellen. Ik vond dit zo fijn en voelde me zo begrepen. Even voor je beeldvorming wanneer je het globus gevoel hebt kan dit gepaard gaan met het mentale stukje. Wanneer iemand dan zo met je mee denkt en je mindset weer even mee relativeert helpt dat zoveel.

Na 6 weken was er eindelijk erkenning. Ik schrok daarom ook enorm toen ik hoorde dat sommige mensen hier jaren mee lopen. Je kan hier echt iets aan doen. Waardoor je kunt stoppen met denken dat je iets mankeert. Liselotte is gespecialiseerd in het globus gevoel. Ik ben nu 2,5 week onderweg en het is gelukkig al veel minder met de juiste oefeningen.

Ik sta weer met beide benen op de grond en heb zelfs nieuwe inspiratie gekregen. Ik ben hoe gek het ook klinkt dat akelige globus gevoel dankbaar. Hierdoor heb ik Liselotte ontmoet en wat ben ik jou dankbaar. Zoveel passie voor je werk en het helpen van mensen en dat in deze tijd.

Dankjewel Liselotte,
Liefs Elaine