krystyna.jpeg

Deze testimonial ontvingen we van Krystyna. Ze gaf ons toestemming haar verhaal op onze site te publiceren. Lees hier haar ervaring met een training van Stemkunst

Krystyna is NT2 Taaltrainer Nederlands  en eigenaresse van Snoeroefki Unlimited

snoefoefski.jpeg

Testimonial training "Uitspraak en spreken met expressie"

Een persoonlijke reflectie op de training

Het is voor mij onmisbaar om zich continu te blijven ontwikkelen in je vak om anderen nog beter te kunnen ondersteunen bij het bereiken van perfect Nederlands. Daarom kon ik niet wachten op de training bij het KTV Kennisnet in Almere. Speciale dank aan Liselotte Hambeukers voor de geweldige begeleiding. Liselotte weet als geen ander hoe je je stem optimaal kunt gebruiken op het werk!

Toen besefte ik dat het correct uitspreken en accentloos Nederlands spreken, hierbij bedoeld voor tolken, een waardevol leermoment is, want tot mijn verbazing streven niet alleen buitenlanders naar accentloos Nederlands, maar ook Nederlanders zelf. Dit was voor mij, als Poolse nt2 taaltrainer, een eyeopener. Ik werk dagelijks met Polen en andere nationaliteiten, en zie hoe belangrijk het is om goed en verstaanbaar Nederlands te spreken.

Tijdens de cursus heb ik mijn uitspraak en spreekstijl aanzienlijk kunnen verbeteren. Daarnaast heb ik geleerd hoe vaak we onbewust anderen beoordelen op basis van hun manier van spreken. Het gaat niet alleen om de inhoud van de uitspraak, maar vooral om de intonatie, klankarticulatie en natuurlijk de lichaamshouding. Dialecten spelen hierbij geen rol.

Ik ben trots op mijn certificaat en beveel de cursus “Uitspraak en spreken met expressie” zeker aan iedereen die veel met zijn of haar stem werkt.

Krystyna Wisniewska
NT2 Taaltrainer Nederlands / eigenaresse van Snoeroefki Unlimited 

 


 

Cerificaat KTV

Krystyna volgde de training "Uitspraak en spreken met expressie" die we samen met KTV organiseren.