Gratis online stemtraining

In samenwerking met de Open Universiteit ontwikkelden we een online training over stemgebruik. Deze training bestaat uit 9 delen en behandelt in het kort een aantal aspecten van goed stemgebruik. We gaan het onder andere hebben over wat goed stemgebruik nu eigenlijk is, waarom de stem zo belangrijk is, welke stemtechniek het beste werkt in welke situatie en wat jouw stemgebruik zegt over jou.

Gratis

Deze training kun je in je eigen tempo helemaal gratis volgen door de onderstaande filmpjes te bekijken. Dit kan je een eerste idee geven over waar je bij een stemtraining aan kunt werken en wat je er aan zou kunnen hebben. We wensen je veel plezier en hopen dat je er wat van op steekt.

1. Introductie

In de introductie leggen we uit wat er in de online training allemaal aan bod gaat komen en wat het doel van de stemtraining is.

1. introductie

2. Houding

Je houding heeft een grote invloed op de kwaliteit van je stem. In het tweede deel van de training leggen we uit heo dat komt en waar je op moet letten.

2. houding

3. Adem

In het derde deel gaan we het hebben over de adem en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je adem onder controle houdt.

3. adem

4. Stress

Stress heeft invloed op je ademhaling en daarmee je stemgebruik en overkomen. In deel vier bespreken we wat je hier aan kunt doen.

4. stress

5. Toonhoogte

In deel 5 gaan we het hebben over hoe je met je toonhoogte meer impact kunt hebben, meer kunt bereiken en mensen kunt inspireren.

5. toonhoogte

6. Stembuigingen

Stembuiging of intonatie is een belangrijk onderdeel van boeiend en overtuigend spreken. Deel 6 gaat daar over.

6. stembuigingen

7. Overkomen

Je stem en spraak zeggen veel over je. In deel 7 vertellen we je hoe je bewust kunt omgaan met je stem om beter over te komen.

7. overkomen

8. Accent afleren

In deel 8 gaan we je de basis techniek leren hoe je het beste van je accent of tongval kunt af komen als je dat graag wilt.

8. accent afleren

9. Spreektempo

In het laatste deel geven we je wat tips en tricks om je spreektempo onder controle te krijgen en meteen ook beter contact te maken met je publiek.

9. spreektempo

Vrijblijvend advies over een training aanvragen?

Dat kan. Je kunt vrijblijvend bellen met 06-13 74 95 76, een email sturen naar liselotte@stemkunst.nl of via onderstaande knop een formulier invullen met je vraag. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

gratis trainingsadvies

We streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met je op te nemen.